Ramona Strugariu

Sunt deputată europeană și copreședintă a Partidului REPER. Muncesc pentru ca Europa să ne vadă aşa cum suntem. Pentru români, pentru România europeană.

Despre mine

Deputată europeană și copreședintă REPER

Indiferent dacă ați ajuns aici din întâmplare sau chiar sunteți interesați de politica europeană și de modul în care vă reprezint interesele în Parlamentul European, vă urez bun venit pe site-ul meu.

Sunt un politician care crede că România trebuie să rămână a oamenilor cinstiți și drepți, aproape de Europa și în inima valorilor ei. Tocmai de aceea mi-am început cariera politică, sătulă de incompetența și lipsa de empatie a politicienilor față de oamenii din jur, față de cei care și-au pus speranța în forța lor de a schimba lucrurile în ultimii 30 de ani.

Sunt aici să fac o altfel de politică, una orientată către cetățean și aproape de nevoile lui. Site-ul este o invitație la dialog și totodată un exercițiu al transparenței, în spiritul încrederii pe care mi-ați acordat-o pe 26 mai.

Dacă vreți să descoperiți mai multe despre activitatea mea, vă invit să folosiți formularul de contact. Atât eu, cât și echipa mea, vom fi mai mult decât bucuroși să vă răspundem la întrebări.

Un gând bun,
Ramona STRUGARIU

Formare academică

Deputată europeană și copreședintă REPER

Am 44 de ani și sunt născută la Bârlad, în județul Vaslui. În 2002 am absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza, Iași, unde mi-am și luat diploma de masterat în drept european. Câțiva ani mai târziu, între 2013 și 2015, mi-am continuat pregătirea academică, prin intermediul unui program internațional în domeniul administrării afacerilor, predat în limba engleză, la Vrije Universiteit Brussel – Belgia.

În completarea pregătirii academice, mi-am continuat procesul de formare profesională prin participarea la diferite cursuri și programe, atât la nivel național, cât și internațional. Printre cele mai importante:

 • 2009. Structural Consulting Group

  Fonduri UE și management de proiect – Structural Consulting Group, București, România. (12/2009-01/2010) 

 • 08/2008-09/2008. Elvetia

  Cursuri juridice și de management de proiect – Instruire cu caracter tehnic – BVD – Gemeinnutzige Arbeit din cadrul Ministerului Justiției din Elveția și ZSGE Zürich, Elveția.

 • 04/2004-12/2005. SUA

  Cursuri de coordonator național și lider de echipă – Global Volunteers, Saint-Paul, Minnesota, SUA. 

 • 2003 și 2007. S.C. ULPRES SRL, S.C. COMIGAT SRL

  Între 2003 și 2007 am fost jurist la S.C. ULPRES SRL, S.C. COMIGAT SRL, două societăți cu profil comercial și agricol, continuând ulterior activitatea de consiliere juridică pentru fundația britanică INS Bucharest, activă în domeniul educației. 

 • 2008 și 2012. Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare

  Între 2008 și 2012 am fost Manager de proiect și consilier juridic la Fundația pentru Promovarea Sancțiunilor Comunitare, gestionând un proiect-pilot pentru munca în folosul comunității, reintegrare socială și mediu, în cadrul unui parteneriat între Ministerul Justiției din România și organizația elvețiană VEBO. 

 • 2015 - 2019. Asistenta parlamentară și șefa de cabinet a unui europarlamentar român.

  Am avut responsabilități diverse legate de activitățile politice ale următoarelor comisii și grupuri de lucru din cadrul Parlamentului European: LIBE, CONT, Comisia specială pentru combaterea terorismului, Grupul mixt de control parlamentar specializat al Europol, Grupul de lucru pentru controlul Schengen, Grupul de lucru cu privire la statul de drept și lupta împotriva corupției.

  Galerie Foto