Parchetul European, instituție performantă

Parchetul European (EPPO), condus de Laura Codruța Kövesi, continuă să facă performanță și să recupereze prejudicii de miliarde de euro din bugetul Uniunii. 

Potrivit ultimului raport de activitate, până la finalului lui 2022, EPPO avea în curs peste 1.117 investigații, ale căror prejudicii săreau de 14 miliarde de euro. Doar în ultimul an, EPPO a dispus înghețarea unor active care valorau peste 359 de milioane de euro, practic de șapte ori mai mult decât bugetul pe care Parchetul European îl are la dispoziție. 

În România, la finalul anului trecut, Parchetul European avea 121 de investigații deschise, cu daune care însumau peste 508 milioane de euro. 

Parchetul European dovedește zi de zi că este o instituție performantă, cu un management competent și profesionist. În ciuda bugetului subdimensionat, Parchetul European livrează rezultate. Dacă ne dorim cu adevărat ca frauda cu fonduri europene să devină istorie și banii furați din buzunarele cetățenilor să fie recuperați și investiți în proiecte care să dezvolte comunitatea – și nu averile grupurilor de interese – atunci trebuie să alocăm mai multe resurse Parchetului European, să atragem funcționari bine pregătiți și procurori integri care să continue misiunea începută de actuala echipă.

Felicitări tuturor pentru muncă şi rezultate!


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *