Profesorii au luat decizia de a suspenda greva generală și de a se întoarce la ore

Este important pentru elevi că profesorii au luat decizia de a suspenda greva generală și de a se întoarce la ore. Cred că pentru ei, în primul rând, au făcut acest pas, după patru săptămâni în care ne-au demonstrat că pot lupta cu adevărat pentru demnitate.

Sper ca această demnitate să nu fie din nou călcată în picioare cu minciuni şi promisiuni deşarte. Sper că guvernul are cuvânt şi demnitate, la rândul său. Sper că încrederea acestor oameni, care este oricum la cote minime, să nu fie înşelată din nou. Orice pas înapoi de la angajamentele luate este inacceptabil. 

Educație de calitate nu înseamnă doar salarii, ci formare continuă, infrastructură de calitate, şcoli conectate la rețelele internaționale şi capabile de performanță, evaluări bazate pe performanță ale formatorilor acestor tineri. Nu în ultimul rând, poate chiar în primul rând, pentru o educație de calitate trebuie să dai ce promiți şi te angajezi prin lege să faci, adică 6% din PIB.

Viitorul guvern are o responsabilitate majoră în acest sens şi trebuie să trateze educația ca pe o prioritate zero, după acest seism social, în loc să se certe pentru portofolii. Vom vedea cât le pasă.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *