Întrevedere cu doamna Tsai Ing-wen, preşedinta Taiwanului

Preşedinta Taiwanului, Tsai Ing-wen, este unul dintre acei oameni foarte rari care te marchează profesional şi personal de la prima întâlnire. Un model de modestie şi determinare, un om cult, ambițios, cu un simț al umorului excelent şi o pasiune pentru democrație cum nu am întâlnit până acum.

Este prima femeie din istoria Taiwan-ului care deține funcția de preşedintă și prima șefă de stat din Asia care nu provine dintr-o familie de politicieni. Este absolventă de drept, cu studii în Statele Unite și Marea Britanie, posesoare a unui doctorat în drept comercial internațional și dreptul concurenței, la London School of Economics.

Provine dintr-o familie simplă, care deține un atelier de reparații auto. A lucrat încă din perioada adolescenței, iar în 1984 era profesoară la mai multe universități cunoscute din Taiwan.

Dr. Tsai a fost în prima linie a negocierilor care au permis aderarea Taiwanului la Organizația Mondială a Comerțului. A fost preşedinta partidului din care face parte, timp de două mandate. A deținut mai multe funcții în cadrul Consiliului pentru afaceri continentale, pe care l-a prezidat între 2000-2004, și al Consiliului pentru securitate națională, unde a fost consilier-șef.

A câștigat alegerile prezidențiale cu peste 17 milioane de voturi, un record pentru procesul electoral din Taiwan.

A fost una dintre cele mai inspiraționale şi mai frumoase întâlniri pe care le-am avut până acum.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *