Marșul PRIDE

Trăim şi iubim divers, dar nu mai puțin legitim, nu mai puțin intens, nu mai lipsit de drepturi. În România asta reprezintă încă, din păcate, un act de curaj al unor oameni care îşi trăiesc viața în discriminare. Cu toate acestea, nu se lasă învinși de niște bariere care sunt, de fapt, ridicate de prejudecăți, lipsă de educație şi multă dezinformare, şi aleg să lupte pentru drepturile lor.

Nu pot participa fizic la marșul PRIDE din București astăzi, dar îi salut și îi susțin pe toți cei care își vor face astăzi vocea auzită pe Calea Victoriei, aşa cum am făcut-o mereu de la nivel european, prin activitatea mea din Comisia pentru drepturi şi libertăți civile. Îi asigur de tot sprijinul meu și al colegilor din REPER pentru cauza lor. Este un marş al normalității şi respectului pentru drepturi fundamentale, la care Partidul REPER va fi prezent prin parlamentarii, membrii și simpatizanții săi.

REPER susține parteneriatul civil. Iar faptul că statul român continuă să ignore drepturile minorităților sexuale, în ciuda deciziei CEDO în cauza Buhuceanu și alții vs România, este o nedreptate gravă pe care trebuie să o corectăm urgent. Egalitatea de tratament este un principiu pe care nu-l putem negocia.

România și Europa s-au fundamentat pe ideea de diversitate – lingvistică, culturală, etnică și religioasă. Respect pentru diversitate înseamnă şi respect pentru drepturile comunității LGBTIQ.

Sunt alături voi.

#loveislove🏳️‍🌈.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *