Protocolul pentru mari arși cu Belgia nu a fost semnat de Ministrul Rafila

Înțeleg că domnul ministru Rafila a declarat pentru Euronews că belgienii „ne-au spus să mai modificăm ceva” la Protocolul pentru transferul marilor arşi, dar el există.

Domnul ministru Rafila minte. Protocolul este gata de cel puțin doi ani, l-am văzut eu. Iar de la Colectiv au trecut 8 ani. Până astăzi, România ar fi trebuit să aibă centre regionale pentru marii arşi funcționale, cu toată aparatura şi condițiile necesare şi cu resursă umană pregătită de unii dintre cei mai buni specialişti din lume, care au tratat arsuri în Afganistan şi în alte teatre de război. Ei s-au oferit să ne învețe. Dar noi nu avem nici măcar un centru care să ofere condiții de maximă siguranță pentru pacienți. Şi nu, nu medicii sunt vinovați.

Iar România nu va reuşi să construiască nici măcar spitalele regionale pe care le-am asumat prin PNRR, pentru că este foarte târziu şi ne-am mişcat foarte încet. Şi nici nu are ministerul curajul de a recunoaşte acest lucru şi de a acționa în consecință, ca să nu pierdem banii de tot.

Acesta este adevărul, şi trebuie spus. Ajunge cu atâta tăcere şi complicitate.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *