Accidente rutiere

Ziua și tragedia. România are nevoie în sine de un plan roșu de intervenție.

Un alt incident tragic s-a petrecut în această dimineață pe E70, între localitățile Bujoreni și Prunaru: două autocare și un TIR s-au ciocnit violent, punând în pericol viața a peste 60 de persoane.

Le transmit cele mai bune gânduri și însănătoșire grabnică răniților din această dimineață.

Şi îl întreb pe domnul ministru Grindeanu cât vor mai muri sau se vor mai accidenta grav oameni până când România va avea o infrastructură care măcar să nu le pună viața în pericol.

România este campioana Europei la numărul de accidente rutiere, 76 în fiecare zi, accidente care se soldează în medie cu peste 4 decese pe zi. Conducem detașat topurile în ceea ce privește numărul de vieți curmate de accidentele rutiere, raportate la ponderea populației – peste 93 de morți la milionul de locuitori. Spre comparație, Suedia, țara cu cele mai sigure drumuri din Europa, raportează sub 18 decese la un milion de locuitori.

Pentru accidentele de astăzi au o reaponsabilitate mai toți miniștrii transporturilor din ultimii 30 de ani, din PSD și PNL, care au pus interesele de partid mai presus de interesele oamenilor și care au făcut ca România să aibă unele dintre cele mai proaste drumuri din Europa. Nici măcar CSAT nu a salvat vieți, cu toate acțiunile ridicole, de imagine, de a aduce în şedințele CSAT chestiunea autostrăzilor. Toate durerile României au trecut prin CSAT. Au trecut ridicol şi aproape degeaba. Dacă exista voința politică să fie rezolvate, erau rezolvate demult. Dar n-au vrut. FSN, PSD, USL, noul „front democratic” USL – e mereu aceeaşi poveste.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *