Forumul Euro-Atlantic pentru Reziliență

Am primit cu bucurie invitația de a mă număra printre vorbitorii care deschid astăzi unul dintre cele mai importante evenimente internaționale găzduite de România, Euro-Atlantic Resilience Forum, și să vorbesc despre eforturile și acțiunile Uniunii Europene de a contracara amenințările hibride și încercările de destabilizare tot mai dese ale Rusiei, dar şi despre rolul rezilienței democratice în comunitatea euro-atlantică.

Sunt onorată să fac parte din același panel cu înalți oficiali ai NATO, cu membri ai Guvernului României și ai Corpului Diplomatic.

Statul de drept, libertatea presei, instituții puternice, drepturi şi libertăți, apărarea democrației înseamnă reziliență. Societatea civilă, jurnaliștii de investigație și avertizorii de integritate sunt gardieni ai democrației şi contribuie la construirea rezilienței.

Lupta împotriva corupției ne întăreşte reziliența.

Nu în ultimul rând, Republica Moldova şi Ucraina sunt o ilustrare a esenței acestui proces, definiția rezilienței, într-un mediu extrem de ostil, şi trebuie să le susținem aderarea la Uniunea Eropeană cu toate eforturile. Aderarea lor nu este o chestiune de geopolitică, ci de garanții fundamentale pentru o Europă pe care o vrem liberă şi democratică.

Vă invit să consultați lista completă a vorbitorilor prezenți în cadrul forumului.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *