Invitație la dialog social – problemele comunității brașovene pe agenda politică

Am venit astăzi la Brașov în fața oamenilor, alături de colegi din USR, PNL și PSD, să răspund întrebărilor cetățenilor cu privire la modul în care le reprezentăm interesele, dar mai ales despre cum putem construi punți de susținere a proiectelor comunității, despre implicarea societății civile în procesul decizional, despre ce putem face concret pentru ca vocea oamenilor să conteze, iar colaborarea dintre mediul politic și cetățeni să devină o normalitate și nu o excepție. Au fost în sală Flavia Boghiu, viceprimărița Municipiului Brașov, președinta USR Brașov; Mihai-Cătălin Văsii, prefectul județului Brașov, membru PNL Brașov; Marian-Iulian Rasaliu, deputat PSD de Brașov; Șerban Todorica-Constantin, președintele Consiliului Județean Brașov, Secretar General PNL Brașov, precum şi numeroşi reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale cu profil social din județ.

Cred în puterea dialogului politic.
Este important că ne-am întâlnit împreună, în fața oamenilor, că am ascultat, că avem teme de făcut, şi cred că se poate lucra împreună atunci când în joc este interesul public – fie că vorbim de lupta împotriva traficului și consumului de droguri, de actualizarea legislației naționale privind adopțiile sau despre garantarea și ocrotirea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Sper ca Braşovul să îşi constituie consiliile consultative cu societatea civilă pe care şi le doreşte şi m-am oferit să acționez ca un facilitator pentru acest proces. Mă întorc cu drag, oricând, în aceste foruri de dezbatere, să aduc perspectiva europeană către comunitate şi să găsim soluții împreună.

Acesta este un exercițiu pe care trebuie să îl facem în toate județele României, pentru dimensiunea locală dar şi parlamentară, să îi apropiem pe oameni de procesul decizional, de activitatea administrației publice, de tot ce ține de nevoile lor. Nimeni nu știe mai bine decât cetățenii care sunt cu adevărat prioritățile unei comunități, care sunt proiectele necesare sau vulnerabilitățile care trebuie adresate.

Partidul REPER susține dialogul direct și permanent cu oamenii din comunități şi cu societatea civilă, dar şi cu celelalte partide, pentru că doar împreună putem face bună guvernare locală şi națională.

Au fost 4 ore excelente. Mulțumesc audienței şi organizațiilor civice pentru întrebări, mulțumesc colegilor de la celelalte partide pentru cooperare şi atmosfera constructivă a discuțiilor, şi nu în ultimul rând Elenei Belloiu și Grupului Civic de Inițiativa Locală „ÎMPREUNĂ, o comunitate pentru femeile Brașovului” pentru facilitatea acestui dialog, atât de necesar pentru noi toți.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *