Am deschis la Cluj-Napoca unul dintre cele mai importante evenimente internaționale dedicate adicțiilor și combaterii consumului de droguri

Am fost onorată să deschid în această dimineață, la Cluj-Napoca, unul dintre cele mai importante evenimente internaționale dedicate adicțiilor și combaterii consumului de droguri, găzduite de țara noastră.

Am fost pe rând keynote speaker și vorbitoare în cadrul panelului legat de modul în care Uniunea Europeană adresează provocările generate de traficul și consumul de droguri.

Am vorbit în calitate de raportoare permanentă a grupului Renew Europe, de eurodeputată și de om pentru care lupta cu drogurile și cu grupările de crimă organizată reprezintă o prioritate de mandat, la fel ca și recuperarea și reintegrarea victimelor în societate.

În ultimii ani am inițiat și organizat mai multe consultări și evenimente transpartinice dedicate descurajării folosirii stupefiantelor în rândul tinerilor și a populației adulte, am scris și depus zeci de amendamente la legislația europeană din domeniu, iar de curând chiar am avut o vizită de lucru la Lisabona, la Agenția europeană antidrog, pentru a discuta despre cum putem sprijini mai bine extinderea mandatului agenției și afla care sunt provocările cu care se confruntă practicienii pe teren.

România trebuie să acționeze imediat şi lucid, cu toată capacitatea de care dispune, în acest domeniu. Cu toții avem responsabilitatea de a face mai mult pentru sănătatea și siguranța copiilor noștri, în lupta cu drogurile, cu criminalitatea transfrontalieră și cu consecințele nefaste ale acestor flageluri care curmează zi de zi mii de vieți. Este o bătălie grea, inegală, dar o bătălie pe care împreună o putem câștiga.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *