Maratonul Drepturilor Omului

Am participat la Maratonul Drepturilor Omului, organizat de Institutul Repere pentru Democrație cu prilejul a 75 de ani de la adoptarea Declaraţiei Universale a Drepturilor Omului.

Am luat cuvântul în cadrul primei mase rotunde, care a avut ca temă „Libertatea de exprimare și limitele ei: propagandă, fake news și discursul urii” și care a fost moderată de prof. Ciprian Mihali. M-am bucurat să vorbesc despre libertatea presei alături de ceilalți invitați, prof. univ. dr. Marian Popescu, Marian Rădună, fondator Rezistența TV, Răzvan Chiruță, redactor-șef al PRESShub, Cezar Cobianu, consultant, Loredana Diacu, jurnalistă, și colegul meu, Cătălin Teniță, deputat REPER de București.

A fost al treilea maraton de acest fel, după Maratonul Educației în vara lui 2022 și Maratonul Educației Civice în toamna lui 2022. Nouă dezbateri s-au desfășurat online, pe durata a paisprezece ore. Au participat peste 50 de invitați și câteva mii de urmăritori.

Profesori, cercetători, activiști și reprezentanți ai societății civile, experți, studenți, jurnaliști și oameni politici au povestit despre experiențele lor și bune practici și au propus soluții provocărilor privind libertatea de exprimare, drepturile femeilor, drepturile minorităților etnice, drepturile minorităților sexuale, statutul persoanelor cu dizabilități, sănătatea mintală a copiilor și tinerilor, dificultățile educaționale ale copiilor din mediul rural. Au fost aduse în discuție și tragedia bunurilor comune, pericolele care amenință mediul natural, dar și drepturile noastre economice fundamentale.

Puteți vizualiza cele nouă dezbateri de ieri aici.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *