Premierul Ciolacu și pomenile electorale

Premierul Ciolacu are un moment de sinceritate și admite că guvernarea PSD-PNL livrează. Livrează pomeni electorale! Pe care Marcel spune că e hotărât să le oprească, deşi nu l-au deranjat 30 de ani.

De asemenea, președintele PSD recunoaște că a sacrificat mediul de afaceri pentru a finanța pomenile electorale, dar motivează opțiunea strategică pe baza faptului că nu poate lăsa pensionarii „să moară de foame și să nu aibă cu ce să-și cumpere medicamente”. O țară a Uniunii Europene care primeşte de 3 ori mai mulți bani decât contribuie la proiectul european are încă oameni, mulți, care mor de foame şi nu au bani de medicamente. Iar premierului i se rupe sufletul de grijă, după decenii de guvernare PSD-PNL care le-au luat acestor oameni orice demnitate.

Prim-ministrul României consideră majorarea pensiilor ca fiind o pomană electorală pentru oamenii care au muncit o viață întreagă și care au contribuit la sistemul de pensii din România?
Eu cred că Marcel Ciolacu are dificultăți de exprimare și, de fapt, se referea la pensiile specialilor, partea care nu se bazează pe contributivitate.

Da, mediul de afaceri vede, domnule Ciolacu, cum ați mărit taxele, cum schimbați regulile jocului în funcție de nivelul vostru de incompetență în gestionarea situației economice a României! Și ați pierdut deja voturile antreprenorilor, care nu vor să mai audă nici de PSD, nici de PNL.

O să vă dau un pont, domnule prim-ministru!
Pomenile electorale nu valorează mare brânză dacă suntem campioni la inflație. Inclusiv acei pensionari cu pensii mici, de care sunteți atât de îngrijorat, înțeleg că majorarea anuală a pensiei este anulată de efectele creșterilor generalizate ale prețurilor bunurilor de larg consum. Dar bine că aveți tupeul de a spune, senin, că v-ați făcut, în toți aceşti ani, o pomană.


Articolul din „Adevărul” cu declarațiile premierului Ciolacu poate fi consultat aici.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *