Autoritatea europeană pentru combaterea spălării banilor

Am început astăzi audierile statelor candidate care și-au exprimat interesul de a găzdui noua Autoritate europeană pentru combaterea spălării banilor. Sunt raportoare Renew pentru acest dosar și am fost implicată activ încă de la început în negocierea întregului pachet legislativ pentru combaterea spălării banilor.

Guvernul României probabil a considerat procesul mult prea complicat pentru a depune vreo candidatura, deși găzduirea unei instituții europene înseamnă crearea de noi locuri de muncă, creștere economică și o șansă uriașă de creștere a vizibilității și influenței în Uniunea Europeană. Sau, ştiind cât de prost stă la capitolul prevenire şi combatere a spălării de bani, s-a gândit că nu are nicio şansă? Nu existăm, din nou. Apoi ne plângem că Bruxelles-ul ne doreşte răul.

Procesul de selecție, așa cum îl organizăm astăzi, este unul istoric. Pentru prima dată, atât Parlamentul European cât și Consiliul au același cuvânt de spus în ceea ce privește alegerea statului-gazdă pentru noua agenție.

Avem criterii solide, o procedură clară și transparentă care asigură o concurență loială între toți cei nouă candidați. Asta așteaptă cetățenii noștri de la noi. Fie ca cel mai bun concurent să câștige și să preia cu deplină responsabilitate sarcina complexă de a găzdui una dintre cele mai importante instituții ale Uniunii, care este astăzi realitate datorită eforturilor noastre comune.

Vă țin la curent.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *