De ce suntem săraci într-o țară bogată? Cazul baronului Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședinte PNL

De ce suntem săraci într-o țară bogată, întrebam într-un comentariu pe care l-am publicat cu doar o zi înainte ca DNA să facă percheziții la unul dintre cei mai mari baroni ai politicii, Iulian Dumitrescu.

Cine spune că nu „se trăieşte bine” în România?

Iulian Dumitrescu este preşedintele Consiliului Județean Prahova, prim-vicepreşedinte PNL. De numele lui se leagă suspiciuni de luare de mită şi fals în declarații, precum şi investigația denumită „Rețeaua Albanezu”.

Conform presei, procurorii au descins la un apartament de 800 de mp din cartierul de lux Stejarii, pentru care Dumitrescu ar plăti 6.000 de euro chirie lunară.

La întrebarea „de ce suntem săraci într-o țară bogată?”, poate că şi acesta este un răspuns.

Baronizarea României a reprezentat, în ultimele trei decenii, principala cauză a sărăcirii țării.
Personaje care au acaparat județe, și-au creat o camarilă puternică și au devalizat tot ce înseamnă banul public, au blocat dezvoltarea și au controlat bruma de modernizare, astfel încât să fie tot în folosul lor.

Totul cu protecție din partea statului român, a unui sistem de justiție fragil, mult prea docil și, în unele cazuri, de-a dreptul corupt.

Despre faptul că firmele lui Iulian Dumitrescu erau campioane la contracte cu statului se știe de cel puțin 15 ani.
Emisiunea „România, te iubesc!” a dezvăluit în mai 2023 „Rețeaua Albanezu”, care arăta cum oameni apropiaţi ai președintelui CJ Prahova şi-au cesionat afacerile cu datorii la stat unor albanezi „sub ochii neputincioşi ai statului, iar instituţiile de control par paralizate sub influenţa reţelei de putere din spatele politicianului care conduce Prahova”.

Iulian Dumitrescu reușise să impună un om al său la conducerea centrală ANAF, tocmai pentru a avea protecție, au demonstrat jurnaliștii.

DNA a ajuns, în sfârșit, la baronul de Prahova – județul este, din păcate, pepinieră de astfel de personaje. Singura întrebare care va rămâne este: de ce abia acum?

Cer PNL să îl suspende din orice funcție pe Iulian Dumitrescu până la clarificarea dosarului iar lui să demisioneze de la şefia Consiliului Județean Prahova. Aşa se face dacă vrem responsabilitate şi curățenie în politică. Târziu, dar măcar acum.

Hai, curaj!

Explicați public ce se întâmplă, stimați colegi de la PNL, iar domnul Iulian Dumitrescu să ne arate cum, din salariul de la Consilul Județean, a plătit chiria de 6.000 de euro şi a cumpărat un Lamborghini de 250.000 de euro pe care îl conduce soția, pentru că în Prahova oamenii nu îşi achiziționează toată ziua bună ziua Lamborghini din salariile lor, din care au contribuit şi la bugetul Consiliului Județean. Ei plătesc chiria.

Sursă foto: G4Media


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *