Conferința Renew Europe din Madrid

Am fost astăzi alături de colegii Renew Europe, Ciudadanos, la Madrid şi am vorbit în cadrul unei conferințe internaționale despre liberalism, statul de drept şi lupta împotriva corupției, viitorul Uniunii Europene și politica europeană comună de apărare, despre contracararea amenințării Rusiei și creșterea siguranței cetățenilor europeni în contextul războiului din Ucraina.

Au fost sute de participanți şi o atmosferă excelentă, dătătoare de speranță pentru Europa. A fost o onoare să fac parte din același panel de discuții cu unii dintre cei mai apreciați jurnaliști și politologi spanioli – Jorge Bustos, Daniel Gascón și Manuel Arias Maldonado, recunoscuți la nivel european pentru contribuțiile lor regulate în publicații precum El Mundo și El Pais, dar şi de Eva Poptcheva, colega mea din Renew Europe, doctor în drept constituțional şi vicepreședinta Comisiei pentru afaceri economice și monetare din Parlamentul European, Adrián Vázquez, președintele Comisiei pentru afaceri juridice din PE și Jordi Cañas, președintele Delegației pentru relațiile cu Mercosur din PE.

Am salutat, la Madrid, şi o parte dintre reprezentanții comunității românești de aici, cu care am vorbit despre planurile REPER pentru 2024, realizările noastre de mandat și despre cum putem răspunde mai bine provocărilor cu care se confruntă în Diaspora. Mă întorc la Roma, pentru dezbateri în comunitate.

#strongertoghether


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *