Tinerii sunt esența democrației și a proiectului european

Tinerii sunt esența democrației, a proiectului european și a acelui viitor mai bun spre care tindem și pentru care luptăm zi de zi.

De Ziua Națională a Tineretului gândurile mele se îndreaptă către toți tinerii României, către cei pe care nu îi susținem destul, către cei care reuşesc să răzbată, în ciuda neajunsurilor cu care se confruntă, dar şi către cei care au nevoie de un punct de echilibru sau se zbat la limita sărăciei şi a vulnerabilității, către cei a căror performanță ne face mândri dar şi către cei pe care nu trebuie să îi lăsăm în urmă.

Ei, toți, ne dovedesc zi de zi că generațiile care vin sunt reperele noastre și motivul pentru care nu putem renunța la aceste bătălii inegale pe care le ducem cu extremismul, cu corupția și cu incompetența de la vârful statului.

Pe 9 iunie, peste 1 milion de tineri vor avea pentru prima dată șansa de a vota și de a alege ce fel de viitor își doresc pentru România. Profesioniști versus populiști, democrație versus autocrație. Am mare încredere în ei și în forța lor de a menține România pe traiectoria sa europeană, cu respect pentru statul de drept și drepturile fundamentale.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *