Rezoluția Parlamentului European referitoare la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei

Sesiunea de astăzi a Parlamentului European fost despre curajul unui popor şi despre solidaritatea întregii comunități internaționale pentru apărarea libertății şi a democrației, despre protejarea unor valori în care credem și care pot garanta pacea și securitatea Europei. 

„Dovediți că sunteți alături de noi. Dovediți că nu ne veți abandona. Dovediți că sunteți într-adevăr europeni. Iar atunci, viața va învinge moartea și lumina va învinge întunericul”. Asta a spus preşedintele Zelenski astăzi, în plenul Parlamentului European. Şi asta trebuie să facem, până la capăt. 

Rezoluția Parlamentului European cu privire la agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei este o declarație politică puternică, este o condamnare şi un apel la acțiune împotriva unui dictator şi a unei invazii care încalcă orice principiu al dreptului internațional, orice regulă, orice linie roşie. 

Nu mai pot muri oameni nevinovați din cauza unui război care nu e al lor. Iar Putin și apropiații lui trebuie să fie judecați pentru crime de război și pentru crime împotriva umanității. Iar Ucraina trebuie să fie acasă, în familia europeană, alături de Republica Moldova și de celelalte țări ale Parteneriatului Estic care au arătat că îşi doresc cu adevărat acest lucru. 

Glorie Ucrainei şi oamenilor ei! 


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *