Întâlnire pregătitoare a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne cu vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova

M-am întâlnit marți la Strasbourg cu vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova, cu care am discutat, în calitate de raportoare a Parlamentului European pentru activitatea Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) asupra Actul european pentru libertatea presei (EMFA), despre Legea europeană pentru protejarea libertății presei.

Am vorbit cu comisara Jourova și cu colega mea, Irena Joveva, despre cum putem garanta mai bine protejarea surselor jurnalistice, despre siguranța lucrătorilor din mass-media și împiedicarea folosirii tehnologiilor de spionaj împotriva lor, despre riscul concentrării piețelor media asupra pluralismului și independenței presei și nivelul de transparență cu care sunt distribuite resursele statelor membre către posturile publice de radio și televiziune. 

Împreună trebuie să creăm un spațiu sigur pentru jurnaliști. Ei sunt cei care apără democrația europeană. Ei sunt cei care veghează și se asigură că banii publici sunt cheltuiți corespunzător și politicienii fac ce trebuie. Au nevoie de noi, au nevoie de un Act european pentru libertatea presei puternic și curajos. Le-o datorăm. 


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *