Dezbatere legată de protejarea libertății presei în Europa 

A fost o bucurie să vorbesc în această seară, în cadrul unui eveniment dedicat protejării libertății presei în Europa și contracarării amenințărilor la adresa jurnaliștilor, despre prevederile Legii europene pentru libertatea presei și ale Directivei anti-SLAPP, două dosare legislative pentru care sunt raportor și care reprezintă priorități ale mandatului meu în Parlamentul European.

Alături de mine, au fost prezenți ambasadoarea Suediei pentru drepturile omului, democrație și stat de drept, doamna Cecilia Ruthström-Ruin și ambasadorul Mårten Ehnberg, președintele Grupului de prietenie pentru siguranța jurnaliștilor și libertatea presei.

Este nevoie să avem cât mai multe astfel de interacțiuni și consultări cu reprezentanții industriei media, cu societatea civilă și cu cetățenii interesați de subiect. Este nevoie să fim curajoși la nivel legislativ și să consolidăm securitatea jurnaliștilor și siguranța spațiului în care activează presa liberă din Europa, mai ales în aceste contexte de criză. Presa liberă este a patra putere fundamentală a unui stat democratic, de drept. Este esențial pentru sănătatea democrației europene să o ocrotim.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *