Găzduiesc la Parlamentul European membri ai Clubului de dezbateri Tandem din Brașov și masteranzi ai programului de studii europene din cadrul Politehnicii București

Zilele acestea găzduiesc la Parlamentul European un grup de vizitatori din România, membri ai Clubului de dezbateri „Tandem Debate Club” din Brașov și masteranzi ai programului de studii europene din cadrul Universității Politehnica din București. Niște oameni cu care România se mândrește acasă și peste hotare, cu parcursuri educaționale și profesionale diferite, dar care sunt uniți de aceleași valori, principii și de ideea unei Uniuni Europene mai apropiate de cetățeni și de nevoile lor.

De la începutul mandatului am invitat la Bruxelles câteva sute de cetățeni în vizite de studiu la Parlamentul European, vizite prin care mi-am dorit ca românii să vadă cu ochii lor ce presupune activitatea de zi cu zi a unui eurodeputat și cum funcționează instituțiile europene.

Cea mai importantă, mai frumoasă şi mai puternică interacțiune a unui politician e cea cu oamenii. Dacă nu există punți între politicieni și cetățeni, între instituții și societatea civilă, ele trebuie construite. Asta înseamnă mandat public.

Mă onorează şi am foarte mult de învățat de la aceste vizite. Le mulțumesc domnilor profesori, Clubului de dezbateri şi masteranzilor noştri pentru interes şi pentru bucuria de a fi aici, care ne aduce energie şi nouă.

Eu voi susține permanent astfel de programe, pentru ca oamenii să ne poată cunoaşte activitatea și să descoperele beneficiile apartanenței României la UE. Urmează ca în luna mai să găzduiesc un grup de 45 de seniori care s-au înscris în urma unui apel public pe care l-am lansat. Abia aștept să îi întâlnesc și să le urez bun venit acasă, bun venit în inima Uniunii Europene.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *