Haos în educație

Condamn ferm, alături de colegii din REPER, decizia guvernului de a înlocui probele orale de Bacalaureat cu media de la clasă și de a elimina evaluarea națională la finalul clasei a VI-a. Considerăm că aceste măsuri sunt niște soluții de avarie care nu fac decât să submineze fundamentul evaluării obiective și corecte a pregătirii elevilor.

Înlocuirea probelor orale de la Bacalaureat cu media de la clasă ridică serioase întrebări cu privire la echitatea și obiectivitatea procesului de evaluare. Fiecare elev trebuie să aibă oportunitatea de a-și demonstra abilitățile și cunoștințele specifice examenului de Bacalaureat prin intermediul unor probe individuale, care să permită o evaluare adecvată și corectă. Echivalarea cu mediile obținute în timpul liceului nu reflectă în mod real nivelul de pregătire al elevilor și poate crea discrepanțe și inechități între aceștia. 

Solicităm astfel guvernului să întreprindă imediat demersurile necesare pentru a scoate sistemul educațional din criză și să poarte un dialog constructiv cu profesorii pentru a identifica soluții pe termen lung. 

Educația este un domeniu cheie pentru dezvoltarea societății noastre și nu ne mai putem permite să fie neglijat sau tratat cu superficialitate.

În acest sens, Partidul REPER își asumă angajamentul să prezinte alternative credibile și să promoveze politici care să reflecte valorizarea și respectul față de profesori și elevi. 

Ne propunem să sprijinim profesorii în lupta pentru recunoașterea meritelor lor, să promovăm o evaluare obiectivă și să dezvoltăm un sistem educațional în care fiecare elev să aibă șansa de a-și atinge potențialul. 


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *