Întâlnire cu zece jurnaliști din Republica Moldova, aflați la Bruxelles într-o vizită de studiu

Mi-am încheiat ziua de ieri în compania unui grup de 10 jurnaliști moldoveni, aflați la Bruxelles zilele acestea într-o vizită de studiu. 

A fost o bucurie să-i întâlnesc, să le vorbesc despre cum se vede din Parlamentul European entuziasmul și efervescența cetățenilor moldoveni cu privire la aderarea țării lor la Uniunea Europeană, despre importanța misiunii lor și nevoia de a acționa ca niște adevărați gardieni ai interesului public. 

Există o nouă generație de apărători ai libertății cuvântului şi informării libere foarte puternică în Republica Moldova. Sunt oameni care nu se tem de întrebări, le pun răspicat şi direct, nu „țin partea” şi nu apleacă fruntea. Asta e de neprețuit şi trebuie apărat. Am fost impresionată să văd cât sunt de informați, europeni, motivați și dornici să-și aducă propria contribuție la susținerea aspirațiilor europene ale Republicii Moldova în spiritul meseriei lor şi înțelegând bine importanța transparenței, a respectării regulilor, a comunicării deschise şi oneste cu oamenii, de ambele părți. Înțeleg bine pericolele dezinformării, dar şi faptul că a o combate eficient înseamnă în primul rând deschidere, transparență, consultare şi dialog permanent al autorităților cu oamenii. 


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *