Felicitări, Dragoș Tudorache, pentru munca excelentă în calitate de coraportor pentru dosarul privind reglementarea folosirii Inteligenței Artificiale la nivelul Uniunii Europene

Felicitări, Dragoș Tudorache, pentru toată munca ta excelentă în calitate de coraportor pentru dosarul privind reglementarea folosirii Inteligenței Artificiale la nivelul Uniunii Europene, o premieră la nivel mondial și unul dintre cele mai importante dosare din actuala legislatură a Parlamentului European. Este un dosar care scrie istorie. 

„Am muncit pentru a ne asigura că drepturile și libertățile cetățenilor noștri nu sunt doar respectate, ci și protejate și consolidate. NU vrem supraveghere în masă, NU vrem social scoring, NU vrem poliție predictivă în Uniunea Europeană. Asta face China, nu noi. Sunt mândru că am reușit să pregătim un set preliminar de reguli pentru IA generativă bazată pe modele fundamentale puternice. Regulamentul european cu privire la Inteligența Artificială este un pas istoric care va limita riscurile pe care tehnologia le aduce în viețile, economiile și democrațiile noastre, în general”, declară Dragoș Tudorache, europarlamentar al Partidului REPER și coraportor al Artificial Inteligence Act.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *