Partidul REPER cere înființarea unei comisii de anchetă parlamentară care să cerceteze abuzurile din căminele de bătrâni situate în Voluntari și Afumați

Facem apel la toți parlamentarii să susțină cererea inițiată de deputații și senatorii REPER pentru înființarea unei comisii de anchetă parlamentară pentru clarificarea circumstanțelor în care au avut loc abuzurile asupra unor cetățeni în mai multe cămine de bătrâni din Voluntari și Afumați.

Presa și-a făcut datoria și a dezvăluit legăturile politice dintre cei care gestionau căminele unde erau bătute și înfometate persoane vulnerabile. Acum este de datoria Parlamentului să clarifice printr-o anchetă parlamentară care sunt responsabilitățile directe ale unor miniștri și lideri politici pentru aceste orori. Cetățenii trebuie să știe că nu există impunitate pentru politicienii care maltratează oameni în suferință, le calcă în picioare demnitatea, le fură pensiile și casele. În anii ’90 am avut orfelinatele groazei. Aproape 40 de ani mai târziu avem azilele groazei, cu exact acelaşi profil de autor. Nu există nicio diferență între camarila Gabrielei Firea şi torționarii acelor copii. 

Pentru înființarea acestei comisii de anchetă este nevoie de un sfert dintre parlamentari, adică 117 semnături.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *