Am vorbit despre scandalul dezvăluit recent de presa de investigație din România cu privire la azilele groazei și legăturile politicienilor cu aceste rețele

Sunt raportoare LIBE a Parlamentului European pentru Directiva anti-SLAPP şi am vorbit astăzi, înainte de votul de săptămâna aceasta, despre scandalul dezvăluit recent de presa de investigație din România cu privire la azilele groazei și legăturile politicienilor cu rețelele prin care erau chinuiți, înfometați și bătuți oameni bolnavi, în vârstă, fără nicio apărare. 

Datorită jurnaliștilor de la Buletin de București, Centrul de Investigații Media și unui ONG numit Centrul de Resurse Juridice, la fel de curajos precum jurnaliştii, această rețea de torționari a fost deferită justiției iar acum avem o anchetă de amploare a procurorilor, în plină desfășurare.

Doamna ministru vizată de anchetă a amenințat că va da în judecată toată presa care a legat numele ei şi al familiei de această anchetă. De asta avem nevoie de o Directivă anti-SLAPP europeană curajoasă și de legislație națională pe măsură: un mecanism de respingere rapidă, sancțiuni dure împotriva inițiatiorilor, măsuri de asistență judiciară și psihologică, pentru victime și familiile lor.

Dacă vrem presă liberă, trebuie să o protejăm de abuz, pentru că ea, la rândul ei, să dezvăluie abuzuri și să apere interesul public.

Sunt raportoare LIBE a Parlamentului European pentru Directiva anti-SLAPP şi am vorbit astăzi, înainte de votul de…

Posted by Ramona Strugariu on Monday, 10 July 2023

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *