Lansăm primul ghid din România cu programe şi oportunități de finanțare europeană pentru tineret!

Astăzi lansăm primul ghid din România cu principalele programe şi oportunități de finanțare europeană pentru tineret!

Am lucrat, alături de colegul meu Dragoș Pîslaru şi de echipa REPER Youth la acest proiect, o premieră pentru România, iar în perioada următoare vom avea o caravană cu tot felul de acțiuni prin țară, ca să îl promovăm şi să ajungă la cât mai mulți dintre voi.

În toți anii de mandat am interacționat cu mii de tineri, din toate colțurile țării sau din Diaspora, motivați să investească în viitorul lor și dornici să beneficieze de oportunitățile pe care ni le pune la dispoziție Uniunea Europeană.

Primesc săptămânal întrebări legate de condițiile burselor oferite prin Erasmus+, întrebări despre programele de stagiu și de voluntariat oferite prin intermediul Corpului European de Solidaritate, despre sursele de finanțare prin care tinerii își pot subvenționa ideile de afaceri sau despre ce facem concret pentru a valorifica și sprijini integrarea pe piața muncii pentru tineret.

Începând de astăzi, puteți găsi toate aceste răspunsuri într-un format dinamic și ușor de înțeles, în cadrul broșurii #nEUROn, disponibilă aici.

Pe 30 iulie ne vedem la Timișoara, într-un eveniment cu și despre tineri. Ne dăm întâlnire în Capitala Culturală Europeană pentru a lansa oficial ghidul și a sta de vorba cu tinerii din Banat despre modul în care văd ei viitorul României și al Uniunii, despre așteptările lor de la clasa politică și provocările cu care se confruntă la nivel național. Revin în curând cu mai multe detalii.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *