Explozia de la Călimănești. Incompetență şi corupție

Incompetența şi corupția ucid din nou.

Explozia de la Călimănești a lăsat 4 familii îndoliate şi altele marcate pe veci de o tragedie pentru care nu au nicio vină.

În aceste momente atât de grele, transmit condoleanțe familiilor celor 4 români uciși azi-noapte în explozia de pe șantierul autostrăzii A7. Gândurile mele se îndreaptă către ei şi către celelalte victime, aflate în momentul de față sub îngrijiri medicale, cu arsuri de 40 până la 65% din suprafața corpului.

Cer autorităților să fie transferate urgent victimele cu arsuri. Nu, nu suntem în stare să îi îngrijim acasă. Astăzi, domnule ministru Rafila, în 24 de ore cel mai târziu. O luăm etern de la capăt. Să vedem ce faceți când o să înceapă să ia foc spitalele cu instalații electrice vechi şi sub standardele de siguranță pentru viețile oamenilor.

Din primele concluzii ale anchetei de la Călimăneşti, muncitorii au lovit din greșeală o magistrală de gaze care fusese îngropată la o adâncime de mai puțin de 1 metru sub nivelul primului strat al drumului de autostradă. Protocoalele de siguranță spun negru pe alb că magistralele trebuie îngropate la cel puțin 1.8 metri adâncime, tocmai pentru a evita astfel de tragedii.

Să ne explice domnul baron PSD Oprişan, care a fost preşedinte de Consiliu Județean la Vrancea 21 de ani, cum s-a îngropat magistrala de gaz. Sau poate ne spune că nu el a fost responsabil, ci mama domniei sale, pentru că sunt una şi aceeaşi persoană.

Mai aveți aer, domnilor? Țara asta nu mai are. Nici familiile oamenilor nenorociți de corupție şi de prostie.

Să răspundă cine a fost responsabil pentru lucrările inconştient efectuate la magistrală şi dacă aveau aviz Transgaz. Costă vieți de oameni. Cum va plăti acest preț? Cine plăteşte incompetența criminală şi lăcomia fără margini? Cade ţara pe voi. Şi nu vă pasă că oamenii plătesc, iar populiştii ne scot din Europa.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *