Prima întâlnire a Rețelei Uniunii Europene pentru combaterea corupției

Am onoarea de a deschide astăzi prima întâlnire a Rețelei Uniunii Europene pentru combaterea corupției, în compania comisarei pentru afaceri interne, Ylva Johansson, și a Ombudsmanului european, Emily O’Reilly, într-un moment pe care îl putem considera istoric pentru lupta anticorupție. Este prima rețea europeană care aduce împreună experți, instituții europene, societate civilă, entități de stat sau private care au într-un fel sau altul interes şi/sau implicare în dimensiunile de conştientizare, prevenire şi combatere a corupției. Este cea mai largă structură de acest fel inițiată vreodată la nivel european.

Înainte de alegerile europene din 2019 am promis românilor că lupta anticorupție va fi o prioritate de mandat pentru mine. Astăzi sunt raportoarea Parlamentului European pentru Directiva europeană privind combaterea corupției, cel mai important dosar legislativ pe această temă, care va stabili, în premieră, un cadru european armonizat pentru lupta împotriva acestui fenomen din cauza căruia România a fost ținută atâția ani pe loc, care a curmat vieți omenești și a determinat mulți români să plece de acasă, către țări în care să se simtă mai în siguranță, în care să nu se simtă furați, ci respectați.

Lansarea acestei rețele şi prezența la evenimentul de astăzi sunt confirmări că facem în continuare ce am promis. Oamenii REPER livrează ce au promis. Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *