„Cadoul” Guvernului Ciolacu

Domnule Ciolacu, mințiți cu nerușinare, îngropați antreprenorii și băgați în faliment economia României. E mai uşor aşa decât să faceți reforme sau să renunțați la pensiile speciale.

Acum nici trei luni, PSD și PNL le promiteau românilor că nu vor mări taxele și impozitele. Astăzi s-au răzgândit. Guvernul Ciolacu publică proiectul de lege privind noile măsuri fiscal-bugetare, care prevăd noi impozite și creșterea celor existente, proiect pe care îl vor trece prin Parlament prin asumarea răspunderii.

„Cadoul” pregătit astăzi de Guvernul Ciolacu românilor prevede, printre altele:

🔻 introducerea unor impozite de 1 până la 3% pe cifra de afaceri pentru întreprinderile mici și mijlocii;

🔻 introducerea impozitării veniturilor din IT pentru sumele care depășesc 10.000 lei;

🔻 introducerea plății CASS-ului pentru angajații din construcții și din industria ospitalității;

🔻 introducerea impozitării băncilor cu 1% din cifra de afaceri;

🔻 creșterea valorii TVA-ului de la 5% la 9% pentru locuințe și panouri fotovoltaice.

Sunt măsuri care redresează bugetul şi ne salvează de datorii? Care este impactul bugetar al acestui pachet? Dar în piața muncii şi asupra IMM-urilor? L-ați măsurat? Înainte de a propune orice povară suplimentară pe umerii oamenilor şi antreprenorilor, ați făcut o analiză de impact?

Sigur, ceva trebuie făcut – cel mai corect e să asumați o taxă pe prostie pe care să o plătim cu toții măcar doi ani, ca să reducem deficitul. Este incredibil cum, într-o economie care „bubuie”, am ajuns aici.

Iar în timp ce noi, toți, vă plătim taxa pe prostie, trebuie să:

✅ digitalizați ANAF

✅ faceți reforma administrativ-teritorială şi celelalte reforme angajate în PNRR

✅ recuperați prejudiciile marilor infractori cărora unele partide, inclusiv al dvs, le-au deschis larg uşa îmbogățirii ilicite din buzunarele oamenilor;

✅ creați un spațiu competitiv şi divers pentru IMMuri, cu predictibilitate, facilități fiscale şi bugete generoase pentru investiții, care să genereze o piață concurențială şi locuri de muncă, nu monopol de stat, aşa cum faceți în sectorul energetic;

✅ vă opriți din sinecuri electorale, cumpărat voturi şi din manipulat electorat care nu are nicio vină, şi vă apucați de investit în educație 6% din PIB, cum scrie în lege.

Atunci se rezolvă deficitul bugetar. Fără să mai fie nevoie de suprataxare şi soluții forțate de disperarea cu care vreți să acoperiți găurile bugetare generate de incompetența Coaliției.

Eu sunt gata să plătesc taxa pe prostie, dacă faceți lucrurile de mai sus. Mult succes!

Domnule Ciolacu, mințiți cu nerușinare, îngropați antreprenorii și băgați în faliment economia României. E mai uşor aşa…

Posted by Ramona Strugariu on Tuesday, 19 September 2023

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *