Discuție la Strasbourg cu zeci de jurnaliști europeni pe tema Actului european pentru libertatea media şi a libertății presei

Tocmai ce am încheiat la Strasbourg o discuțe cu câteva zeci de jurnaliști europeni pe tema Actului european pentru libertatea media şi a libertății presei, în general.

Astăzi, la șase ani de la asasinarea jurnalistei malteze Daphne Caruana Galizia, am fost invitată de Parlamentul European să vorbesc în cadrul unui seminar de presă despre modul în care Uniunea Europeană răspunde – prin soluții legislative țintite – la provocările cu care se confruntă jurnaliștii.

Presa liberă și independentă este vitală pentru binele democrației din România și pentru viitorul nostru comun în Uniunea Europeană. Am ascultat multe poveşti astăzi despre ce înseamnă prețul plătit pentru adevăr.

În egală măsură, am auzit astăzi că statul de drept trebuie să rămână în picioare. Că trebuie să luptăm cu corupția şi criminalitatea organizată, cu tot ce înseamnă şubrezirea mecanismelor care apără lumea democratică. Că avem mult de făcut în continuare până când Europa şi lumea vor deveni un loc mai sigur pentru presă, şi cu adevărat liber.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *