Misiune a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) la Agenția Europeană Antidrog din Lisabona

Fac parte, zilele acestea, dintr-o misiune a Comisiei pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) la Agenția Europeană Antidrog din Lisabona.

Am venit în Portugalia în calitate de raportoare permanentă a grupului Renew Europe pentru problematica drogurilor, pentru a vedea în ce măsură agenția este pregătită să-și asume, din 2024, extinderea mandatului său și tranziția către o entitate europeană antidrog puternică, care să contribuie la prevenirea şi combaterea traficului și consumului de stupefiante pe teritoriul Uniunii Europene, care să salveze vieți și să descurajeze consumul de substanțe interzise în rândul tinerilor.

Timp de două zile avem programate mai multe vizite de lucru, consultări și discuții tehnice cu conducerea și experții Observatorului European pentru Droguri și Toxicomanie (OEDT), pornind de la provocările cu care se confruntă Europa în acest moment.

Tragedii precum cea petrecută vara aceasta în România, la 2 Mai, trebuie să nu se mai repete. Nu putem pierde vieți omenești pentru că ascundem toată mizeria sub preș sau chiar sunt ocrotite grupările de criminalitate organizată. Avem nevoie şi de prevenție şi conştientizare, şi de infrastructură de suport pentru victime, şi de autorități de aplicare a legii echipate să destructureze rețele. Numai aşa putem salva vieți.

Vă țin la curent cu munca de aici. Să aveți o săptămână cu spor!


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *