Caravana „România la feminin” a ajuns la Botoșani!

Ziua 2 de caravană ne-a adus la Botoșani, în mijlocul comunității unor doamne care educă și inspiră generații întregi, care le dezvoltă creativitatea şi imaginația, care folosesc finanțări europene pentru proiecte de afaceri de succes sau care conservă și promovează portul şi obiceiurile noastre populare.

Am întâlnit aici câteva profesoare care nu numai că nu s-au lăsat descurajate de sistem, dar care și-au pus la bătaie resursele proprii pentru a crea lecții interactive pentru elevi, sau pentru a readuce la școală copiii din comunitățile defavorizate. Și fac asta de mulți ani, în ciuda discriminării și prejudecăților cu care se confruntă.

Am întâlnit doamne care au pus pe picioare, cu bani europeni, proiecte curajoase de tip “A doua șansă”, destinate alfabetizării în rândul adulților sau artiste populare care transmit din generație în generație meșteșugurile românești și care le promovează peste hotare.

Am întâlnit antreprenoare curajoase, ale căror afaceri sunt prietenoase cu mediul sau ale căror produse artizanale sunt adevărate obiecte de artă.

Le mulțumesc prof. dr. Daniela Păduraru, prof. Petronia Scripcariu, învățătoarelor Niculina și Raluca Andronache (din Vorona), Alinei Caliniuc (designer bijuteri și antreprenoare) și Medeei Chisăliță (designer și antreprenoare marochinărie) pentru prezență, pentru comunitatea de valori pe care au creat-o şi pentru lecțiile pe care le-am învățat. România la feminin e o comunitate fabuloasă. Abia aştept să vă spun poveştile lor.

Continuăm drumul nostru în căutarea femeilor formidabile care schimbă România în fiecare zi. Următoarea oprire – Bistrița!


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *