Comisia Europeană aprobă începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Comisia Europeană dă unde verde pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană!

Salut recomandarea venită astăzi din partea Comisiei Europene cu privire la începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la UE. Fac apel, pe această cale, la statele membre să dea dovadă de maturitate, aliniindu-se pozițiilor de susținere deja adoptate de Comisia Europeană și de Parlamentul European, și să voteze în cadrul Summitului din decembrie pentru formalizarea acestei decizii.

În luna octombrie am votat la Strasbourg, alături de toți colegii europarlamentari din delegația REPER, o Rezoluție curajoasă prin care ceream Consiliului să înceapă oficial discuțiile de aderare cu Chișinăul până la finalul anului.

Suntem din ce în ce mai aproape de extinderea Uniunii Europene. Mai sunt încă lucruri de făcut în privința consolidării statului de drept, a luptei anticorupție şi consolidării justiției, precum și a dezoligarhizării țării, dar împreună putem reuși.

Moldovenii au aliați de încredere în Parlamentul European, care le vor face mereu vocile auzite și care vor lupta pentru ca țara lor să devină parte integrantă a Uniunii.

Felicitări președintei Maia Sandu, premierului Dorin Recean și cabinetului său, precum și cetățenilor care sunt din ce în ce mai aproape să-și vadă visul împlinit. Continuăm!


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *