Avem convingerea că se va face dreptate şi avem încredere în justiție.

Justiția trebuie să îşi facă treaba şi să investigheze. Nu există nicio urmă de îndoială aici, este valabil pentru orice individ al unui stat, fie el demnitar sau cetățean simplu, legea se aplică la fel pentru toți.

Ioana Mihăilă este un om profesionist şi integru. Aşa o cunosc, aşa am lucrat împreună. Am toată încrederea că va pune la dispoziția autorităților de aplicare a legii toate informațiile pentru clarificarea acestui dosar.

Ce este important de ştiut e că nici prețul, nici cantitatea și nici furnizorii pentru vaccinurile anti-COVID nu fuseseră stabilite de miniștrii sănătății din guvernul Cîțu, nici de Ioana Mihăilă și nici de Vlad Voiculescu. Toate fuseseră decise de Comisia Europeană, în numele tuturor statelor membre, pe baza unor estimări preliminare, într-un context de criză fără precedent şi într-un efort transnațional uriaş, contra cronometru, pentru a salva milioane de vieți. Nu ştiam care va fi vaccinul câştigător. Comisia Europeană însăşi a comandat de 10 ori mai multe doze decât populația UE, peste 4 miliarde de vaccinuri, pentru a securiza stocuri şi a se asigura că avem suficient la dispoziție dintre cele care se dovedesc eficiente.

Lupta pentru viață presupune astfel de decizii. Nu au fost uşor de luat, dar au fost salvate milioane de vieți. Iar ele nu au preț.

Dacă vă uitați pe cantitățile achiziționate pentru România, veți vedea că ele înseamnă vaccin (2 doze) şi rapel pentru o populație estimată vaccinabilă pe o perioadă suficient de lungă de timp. Nu ştiam cât va dura şi când se va termina. Sunt oameni care au făcut şi 4 doze de vaccin, iar țintele de vaccinare erau ambițioase la nivel european. În multe state membre au fost atinse.

La momentul la care Ioana Mihăilă era ministru al sănătății, în România rata de vaccinare era de până la 100 000 de doze pe zi. Iar vaccinul de la Pfizer îşi dovedise eficacitatea în lupta contra virusului.

Suntem alături de Ioana. Avem convingerea că se va face dreptate şi avem încredere în justiție.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *