Dezbatere despre consolidarea statului de drept în România, lupta anticorupție, bună guvernare și viitorul democrației europeane

Am încheiat ziua discutând despre consolidarea statului de drept din România, lupta anticorupție, buna guvernanță, democrația europeană și provocările care vin la pachet odată cu extinderea Uniunii Europene.

Mi-am dorit ca ziua de astăzi să fie despre dialog și consens, despre un efort politic comun, transpartinic, care să ne ajute să învingem incompetența, extremismul și populismul în 2024. Și am reușit.

Șansa de dezvoltare a României este Uniunea Europeană, iar în această după-amiază i-am avut alături de mine pe câțiva dintre susținătorii acestei viziuni – oameni din societatea civilă, jurnaliști și colegi politicieni din VOLT, PACT sau independenți.

Le mulțumesc pentru prezență și contribuții vorbitorilor invitați Sophie in ’t Veld, europarlamentară olandeză (video), Andrea Chiș, lector universitar și fost magistrat, Mihaela Sirițanu, copreședinta VOLT România, Cristina Lupu, fondatoare a Centrului pentru Jurnalism Independent, Doru Căstăian, expert în educație şi consilier local PACT și Mihai Polițeanu, deputat. Împreună suntem mai puternici, împreună putem învinge extremismul.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *