Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor

Pe 25 noiembrie, de Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței asupra Femeilor, am reamintit, încă o dată, că fiecare dintre noi poate fi un ambasador al egalității de șanse și de tratament.

O țară liberă este o țară în care femeile, copiii, părinții se simt în siguranță atât acasă, cât și în spațiul public. O țară demnă este o țară în care știm să ne ocrotim femeile, copiii, familiile. Asta trebuie să facă România ca să treacă dincolo de realitatea dură a unor statistici îngrijorătoare privind cazurile de hărțuire și violență sexuală. Iar cazurile acestea nu sunt întotdeauna raportate. De teama de a nu fi crezute, de a fi tratate cu dispreț, de a fi judecate, de a rămâne în stradă, de a pierde totul, femeile tac.

În România, una din patru femei trece prin experiența traumatizantă a diferitor forme de violență fizică sau sexuală din partea unui partener sau fost partener.

E timpul să rupem tăcerea și cercul vicios al discriminării și blamării victimelor. E timpul să fim noi înșine exemplul unei generații care își face vocea auzită, care ascultă și se implică, care nu judecă și oprește stereotipurile, care militează pentru ca instituțiile statului să devină mai responsabile și să sprijine cu adevărat, prin toate mijloacele, femeile, fetele noastre, băieții noștri, copiii și tinerii care trec prin abuzuri.

#stopVIF#DrepturileFemeilor


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *