Felicitări doamnei Emily O’Reilly, Ombudsman European și echipei sale

Aș dori să o felicit pe doamna O’Reilly și personalul instituției pentru munca importantă pe care o fac în abordarea preocupărilor cetățenilor.

O administrație europeană care răspunde nevoilor și preocupărilor cetățenilor este într-adevăr esențială pentru protejarea drepturilor lor.

A fost o plăcere și o onoare să lucrăm împreună.

Ombudsmanul European este aliatul nostru constant în apărarea drepturilor cetățenilor. Raportul pe care urmează să-l adoptăm oferă multe exemple ale modului în care adesea ne unim forțele.

Există un aspect pe care aș dori să-l subliniez, în calitatea mea de raportoare a Parlamentului European pentru Directiva anticorupție: lupta împotriva corupției.

Corupția este, așa cum ați spus pe bună dreptate, doamnă O’Reilly, în cadrul evenimentului de lansare a Rețelei UE Anticorupție, la care am participat împreună, „un fel de otravă în corpul politic”. Și este vital, de asemenea, să adresăm acele forme înșelătoare de otravă, precum conflictele de interese, fenomenul ușilor glisante și lobby-ul. Apreciem munca dumneavoastră, apreciem criticile dumneavoastră, deoarece acestea ne împing să facem mai mult pentru a combate otrava și pentru a apăra drepturile cetățenilor.

Aș dori să o felicit pe doamna O'Reilly și personalul instituției pentru munca importantă pe care o fac în abordarea…

Posted by Ramona Strugariu on Tuesday, 16 January 2024

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *