Acord istoric cu privire la Directiva europeană pentru combaterea spălării banilor şi a finanțării terorismului

După multe ore de negocieri am obținut astă noapte un acord istoric cu Consiliul și Comisia Europeană cu privire la Directiva europeană pentru combaterea spălării banilor şi a finanțării terorismului.

Noua Directivă, pentru care sunt raportoare a Renew Europe în Comisia pentru libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE), crește transparența în mediul public și privat şi asigură accesul jurnaliștilor și societății civile la registrele privind beneficiarii reali. Consolidăm cadrul de cooperare transfrontalieră între Unitățile de Informații Financiare, asigurăm monitorizarea bunurilor cu valoare mare, precum iahturile şi maşinile de lux.

După negocierile de azi-noapte, diseară avem runda finală de negocieri la Regulamentul privind combaterea spălării banilor, astfel încât să putem veni în fața cetățenilor cu un pachet legislativ complet, care să adreseze atât provocările din mediul public, cât și pe cele din mediul privat.

A fost cel mai complex şi mai tehnic pachet legislativ din mandat. Am promis la începutul acestei poveşti politice că voi contribui activ la adoptarea unei legislații europene curajoase, care să combată spălarea banilor, criminalitatea organizată, care să îi pedepsească pe cei care se folosesc de piața noastră unică pentru a evita sancțiunile internaționale, care veghează la modul în care sunt cheltuiți banii cetățenilor.

Am livrat.

Spălarea de bani înseamnă vieți pierdute, sărăcie, oligarhie și corupție. Este timpul să îi punem capăt odată pentru totdeauna.

Continuăm!


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *