Regulamentul privind combaterea spălării banilor

După victoria obținută acum două seri, când am încheiat cu succes negocierile pentru Directiva pentru combaterea spălării banilor, azi-noapte târziu au fost finalizate și negocierile pentru Regulamentul privind combaterea spălării banilor.

Sunt raportoare a Renew Europe pentru propunerile de Directivă, Regulament, precum și pentru înființarea noii Autorități europene pentru combaterea spălării banilor.

Ne putem mândri acum cu un pachet legislativ complet, care să echipeze guvernele naționale și societatea civilă cu toate pârghiile de care au nevoie pentru a descuraja, pedepsi sau dezvălui fapte legate de spălarea de bani în România și peste tot în Europa.

Este un pas uriaș pe care Uniunea Europeană l-a facut, și la care am avut onoarea de a contribui și eu activ în calitate de raportoare Renew Europe pentru acest pachet legislativ.

Au fost negocieri intense, dar am reușit să obținem acorduri importante cu Comisia Europeană și cu statele membre, prin care să putem proteja mai bine banii cetățenilor europeni, în timp ce consolidăm cadrul european anti-tero. Continuăm discuțiile pentru înființarea Autorității europene pentru combaterea spălării banilor.

Le mulțumesc colegului meu, Dragoș Pîslaru, pentru contribuția adusă Regulamentului, Comisiei Europene, cu o mențiune specială pentru Raluca Prună și echipa de experți români care şi-au adus contribuția minunată pentru ca acest pachet legislativ să devină realitate, precum și echipei mele formidabile, Cristina Arion şi Horia Lupu, pentru toată munca din ultimele luni.

Livrăm ce am promis! Continuăm!


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *