Protest STOP COMASAREA alegerilor!

Partidul REPER, filiala București, a participat la protestul pașnic PROTEST STOP COMASAREA alegerilor!, în data de 7 februarie 2024, în fața sediilor PSD și PNL, considerând decizia celor două formațiuni politice un atac la principiile democrației și interesul cetățeanului.

În cadrul protestului nostru pașnic, am fost martorii unui alt abuz în serviciu din partea Jandarmeriei, o încercare de intimidare prin amendarea cu suma de 1000 de lei a unuia dintre colegii noștri, sub pretextul unei notificări trimise tardiv, deși există o confirmare din partea jandarmeriei de primire a notificării.

Acest incident nu doar că încalcă dreptul la liberă exprimare și la protest, dar evidențiază și o tendință îngrijorătoare de utilizare a forțelor de ordine în scopuri politice!

Partidul REPER cere ca alegerile locale să se desfășoare la termen, în toamnă. În aceste alegeri, partidele politice vor trebui să prezinte peste 40.000 de candidați la nivel național, pentru a acoperi toate circumscripțiile din teritoriu. Prin comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare, PSD-ul și PNL-ul se comportă ca un partid unic, eliminând orice șansă de a avea o competiție echitabilă între candidații diferitelor partide.

Solicităm retragerea imediată a ideii de comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare, pentru a asigura un cadru corect și transparent pentru fiecare din cele 4 rânduri de alegeri. De asemenea, cerem instituțiilor statului să respecte drepturile civile și să se abțină de la orice formă de intimidare a cetățenilor care își exprimă opiniile în mod pașnic, prin protest!

Am avertizat în repetate rânduri asupra pericolului comasării alegerilor pentru democrație, despre cum câțiva politicieni care nu au demonstrat nimic în 4-5 ani de mandat încearcă să schimbe regulile jocului și să se folosească de tot felul de artificii pentru a se realege, despre responsabilitatea mandatului și dreptul fundamental al cetățenilor de a alege și de a fi aleși.

Noi nu vom renunța. Vom lupta până la capăt pentru ca drepturile să ne fie respectate şi să ne prezentăm în fața oamenilor respectând standardele democratice, iar lor să le fie respectat dreptul de a alege. Pentru ei am ieşit în stradă, dacă democrația este considerată în această țară un abuz, atunci trăim într-un stat autocratic.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *