Partidul REPER, victorie împotriva abuzurilor PSD-PNL

Partidul REPER a reușit azi, în instanță, să trimită ordonanța comasării la Curtea Constituțională!

Partidul REPER a reușit azi o primă victorie împotriva abuzurilor alianței comsaților PSD-PNL și a trimis ordonanța de urgență a Guvernului Ciolacu privitoare la procesul electoral din 9 iunie la judecata Curții Constituționale.

Excepția de neconstituționalitate ridicată de Partidul REPER în cadrul unei contestații depuse la Înalta Curte de Casație și Justiție privitor la decizia Biroului Electoral Central de a elimina reprezentantul REPER din BEC a fost reținută de ICCJ, care a dispus transmiterea spre soluționare către Curtea Constituțională a României.

Reamintim că Partidul REPER a fost deposedat de către Guvernul Ciolacu de dreptul de a-și apăra votul în secțiile de votare prin eliminarea nejustificată a reprezentanților noștri din procesul electoral deși în acest moment avem a treia cea mai mare delegație de deputați în Parlamentul European. Ordonanța de Urgență în baza căreia se organizează alegerile a modificat în mod arbitrar și nejustificat, cu doar 90 de zile înainte, norme și proceduri fundamentale, printre care modul de constituire a birourilor electorale.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *