Roberta Metsola, un exemplu de leadership feminin inspirațional

Roberta Metsola este parte a leadershipului feminin inspirațional care mi-a influențat decisiv cariera politică. Ne cunoaştem de mai mulți ani, am lucrat cu ea din rolul meu de tehnocrat, acum suntem colege şi este preşedinta instituției în care îmi desfăşor activitatea în fiecare zi, Parlamentul European.

În toți aceşti ani, de cand ne ştim, Roberta nu s-a schimbat nicio clipă. E la fel de onestă, spontană, puternică, extrem de bine informată şi de receptivă, cu un simț al umorului formidabil (rar pentru un politician) şi un simț al datoriei civice care transcede mult barierele politicului.

Ne-am întâlnit astăzi să discutăm despre proiecte pentru România, despre un eveniment pentru tineret găzduit de Parlamentul European la Bucureşti, pe care l-am propus pentru că îmi doresc mult ca tinerii României să o cunoască pe preşedinta Parlamentului European în Anul european al tineretului, am discutat despre Republica Moldova şi provocările prin care trece, despre solidaritatea europeană şi lucruri pe care le putem face concret, în toamna acestui an, pentru a transforma Parlamentul European într-un spațiu simbol pentru această solidaritate. 

Roberta a susținut ideile pe care i le-am propus, vom lucra împreună să le transformăm în realitate. Încă o dată, ca de atâtea ori de-a lungul timpului, a răspuns rapid apelului meu, a reacționat cu căldură şi drag de România, ne este aproape. Îi mulțumesc.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *