Voi fi raportoare a Parlamentului European pentru Directiva privind combaterea corupției

E oficial. Voi fi raportoare a Parlamentului European pentru Directiva privind combaterea corupției, o propunere a Comisiei Europene care sper să scrie istorie şi care stabileşte, în premieră, un cadru armonizat la nivel european pentru lupta cu acest flagel care a sărăcit, distrus şi ținut în subdezvoltare comunități şi țări întregi. În unele locuri din Europa, continuă să o facă.

Este ultimul proiect mare din acest mandat, probabil cel mai greu şi ambițios dintre toate, întrucât sunt responsabilă pentru acest dosar în integralitatea sa, cu competență exclusivă a Comisiei LIBE. Mi l-am dorit mult, n-am renunțat, chiar când părea foarte puțin probabil că va ajunge vreodată la mine, iar astăzi a devenit o realitate. 

Fiecare pas pe care l-am făcut în aceşti ani de muncă a fost cu gândul la ce am promis în campania din 2019 şi fiecare cuvânt atunci a fost bine cântărit, ca să nu le promit oamenilor lucruri deşarte, de dragul unui vot în plus. Aşa funcţionez, asta am crezut mereu. Aşa cum cred că populismul ne face mai mult rău decât bine, aşa cum consider că onestitatea, asumarea, mai ales atunci când greşeşti, şi capacitatea de a te lupta pentru interesul public sunt poate cele mai importante calități ale unui politician. Cu sau fără politică, aşa voi rămâne.

Uitându-mă în urmă, ascultând ceea ce am promis acum 4 ani, nu mi-e ruşine. Dimpotrivă, lista cu ceea ce am promis e completă şi la ea se adaugă multe alte lucruri pe care le-am dus la capăt cu succes, pentru că am avut credința că ele servesc interesul public şi mai binele unor sute de milioane de oameni. Nu am făcut lucruri în care nu cred. Am muncit cu toată energia şi puterea pentru cele pe care eu, ca cetățean, mi le-aş fi dorit de la aleşii mei, ca semn de respect. În spatele sau în fața uşilor închise, mereu i-am reprezentat la fel. Asta voi face şi în continuare. Iar când nu mai cred, mă opresc.
Dar până acolo, astăzi a fost o bucurie şi o onoare să primesc această veste. O împartăşesc cu voi.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *