Raportul cu privire la statul de drept în România

Nu mai ignorați libertatea presei, nu mai încălcați libertatea presei! Nu este un mesaj doar pentru România, ci pentru toate acele state membre care fac acest lucru în mod sistematic și își ruinează democrațiile.

Raportul cu privire la statul de drept arată că și jurnaliștii români se confruntă constant cu amenințări, hărțuiri, tentative de intimidare, fără ca autoritățile statului să ia măsuri pentru a combate aceste practici periculoase pentru democrație. Uneori le încurajează. Alteori tac. Alteori politicul este cel care atacă libertatea presei.

Și la capitolul justiție mai avem lucruri de făcut. Deși raportul Comisiei nu o menționează, alte rapoarte internaționale arată că România se află în topul țărilor europene cu cele mai multe decizii neimplementate ale Curții de Justiție a Uniunii Europene.

Vrem stat de drept, e simplu: așa cum politicienii au imunitate pentru activitatea politică, magistrații trebuie să fie independenți iar presa să aibă garanții pentru independența editorială și protecție împotriva abuzurilor. Asta înseamnă stat de drept.

Nu mai ignorați libertatea presei, nu mai încălcați libertatea presei! Nu este un mesaj doar pentru România, ci pentru…

Posted by Ramona Strugariu on Tuesday, 11 July 2023

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *