România a pierdut 740 de milioane de euro bani europeni nerambursabili pentru spitale 

Am ieşit public şi am spus acum nişte săptămâni că vom pierde bani din PNRR pentru spitale, pentru că nu au fost în stare să le facă şi nici măcar nu au curajul să-şi recunoască neputința şi incompetența.

I-am pierdut. 740 de milioane de euro, bani pentru spitale existente și noi, pentru infrastructură prespitalicească şi diverse dotări pentru ATI, secții de nou născuți şi alte facilități. Dar de ce să dezvoltăm secții pentru nou născuți, la noi se naşte, mai nou, pe trotuar.

Am pierdut şi bani pentru păduri, pentru proiecte de sustenabilitate, nu pare că sunt o prioritate pentru România.

Sistemul de sănătate al României este una dintre cele mai mari vulnerabilități ale acestei țări şi una dintre marile frici ale oamenilor. Se moare de infecții nosocomiale, se naşte în drum. De asta nu au încredere în voi. De asta creşte extremismul, şi folosiți acest pretext ca să pară totul decent, în jur. Ei bine, nu este. Sunteți o ruşine! Nu mai există niciun alt cuvânt în plus de spus. Cer public guvernului să iasă şi să explice de ce românii au pierdut banii pentru spitale, pentru că ei îşi plătesc contribuțiile de sănătate. Să explice astăzi, acum.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *