11 septembrie. 9/11

Nu vom uita niciodată 9/11.

Astăzi se împlinesc 22 de ani de când democrația a pierdut o bătălie de etapă cu terorismul și cu grupurile extremiste. Acum 22 de ani, în urma celui mai sângeros atac terorist din istoria noastră comună, erau uciși fără milă în Statele Unite, în leagănul democrației, peste trei mii de oameni, inclusiv cinci cetățeni români, și răniți peste șase mii.

Astăzi suntem mai puternici, mai uniți și mai solidari în fața contracarării amenințărilor teroriste de orice fel.

Deși terorismul reprezintă în continuare un risc prezent în viețile noastre, inclusiv în Europa, cooperarea transfrontalieră și schimbul de informații între statele membre ne ajută să fim mai în pregătiți și mai în siguranță decât eram atunci.

Gândurile mele se îndreaptă către Statele Unite, astăzi – U.S. Embassy Bucharest, către oamenii dragi de acolo, către familiile victimelor terorismului, către salvatori și către toți cei care luptă zi de zi împotriva acestui flagel.

Democrația și dreptul nostru la viață nu pot fi sub asediu. Trebuie să luptăm neîntrerupt pentru ele, pentru societăți mai sigure, libere, în care extremismul nu îşi are locul.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *