Susținere pentru aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

Am votat astăzi, în plenul Parlamentului European, rezoluția coordonată de colegul meu, Dragoș Tudorache, pentru ca Republica Moldova să înceapă de urgență negocierile de aderare la Uniunea Europeană.

Cetățenii moldoveni au tot dreptul să se bucure de aceleași avantaje de care beneficiază și România, ca parte a Uniunii Europene: libertate de circulație, finanțări nerambursabile destinate dezvoltării țării și reducerii decalajelor de dezvoltare, programe Erasmus+, solidaritate europeană la toate nivelurile, mai multa securitate, drepturi respectate pentru cetățeni, democrație și stat de drept ocrotite.

Republica Moldova a făcut progrese impresionante şi a dovedit zi de zi că parcursul european este cu adevărat un deziderat de țară, susținut deopotrivă de cetățeni, societate civilă, politicieni, autorități, mediul academic și cel antreprenorial, a rezistat și continuă să o facă curajos în fața amenințărilor Rusiei, cu un conflict armat la graniță și cu un război informațional pe propriul teritoriu.

Astăzi, Parlamentul European a dat un semnal puternic de susținere pentru Republica Moldova și cetățenii ei. Astăzi, am cerut Comisiei și Consiliului să demareze de urgență, până la finalul lui 2023, negocierile de aderare și să sprijine în continuare, tehnic și financiar, reformele începute de Chișinău și drum Moldovei spre casă, spre Uniunea Europeană. Nu ne oprim până când nu o vom avea parte a familiei europene. Pentru că merită.

Am votat astăzi, în plenul Parlamentului European, rezoluția coordonată de colegul meu, Dragoș Tudorache, pentru ca…

Posted by Ramona Strugariu on Thursday, 5 October 2023

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *