Particip la o vizită oficială a Parlamentului European la Chișinău

De mâine până la finalul săptămânii voi fi la Chișinău. Vin în calitate de vicepreședintă a Delegației la Comisia parlamentară de asociere UE-Moldova, ca parte a unei delegații mai ample a Parlamentului European, pentru o serie de discuții cu omologii noștri moldoveni, legate de viitorul european al Republicii Moldova.

Voi avea întâlniri cu președinta Maia Sandu, cu premierul Dorin Recean, cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, cu parlamentari și reprezentanți ai societății civile, cu ambasadorul Uniunii Europene la Chișinău și cu șefii misiunilor diplomatice ale statelor membre din Republica Moldova.

Se anunță o săptămână plină, o săptămână pe care o încep la Forumul „Eurosfat”, unde sunt invitată să vorbesc despre reformele în privința consolidării democrației și statului de drept, necesare pentru ca Republica Moldova să accelereze procesul de aderare la UE. Voi împărți penelul de discuții cu doamna Veronica Mihailov Moraru, ministra justiției din Republica Moldova, cu Laura Codruța Kövesi, procuroarea-șefă europeană (mesaj video), cu Cristi Danileț, judecător la Tribunalul Cluj, Ion Manole, director Promo-LEX și Vladislav Gribincea, director de program, Centru de Resurse Juridice din Moldova.

Ținem aproape și revin cu vești.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *