Caravana „România la feminin” – Cosmina Dinu, antreprenoare cofondatoare a celei mai mari comunități de producători locali din România: ROMO

Caravana Renew EuropeREPER „România la feminin” a ajuns și la Brașov, unde am stat de vorbă cu Cosmina Dinu, specialistă în politici și management de mediu, antreprenoare şi cofondatoare a celei mai mari comunități de producători locali din România: ROMO.

În plină pandemie, Cosmina a luat inițiativa și a fondat împreună cu soțul său, Șerban, „Ferma de păsări pășunate”, prima fermă de acest tip din România, plecând de la o idee inovatoare de a produce etic și local carne de pui sănătoasă în condiții de siguranță alimentară. Ea a câștigat în 2020 Empowering Women in Agrifood, un program dezvoltat de Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT) pentru a consolida capacitatea de inovare a Europei, implementat în România de Impact Hub.

Ferma dezvoltată de Cosmina a devenit locomotiva unei mișcări grass-root de antreprenoriat social, ROMO, care rezolvă nevoia consumatorilor de acces la hrană de calitate și nevoia micilor producători de a-și comercializa produsele simplu și eficient.

Comunitatea ROMO reunește astăzi peste 100 de producători locali care au onorat mai mult de 80.000 de comenzi individuale celor 40.000 de membrii consumatori, în cadrul a 250 de întâlniri săptămânale organizate în ultimii doi ani pe 3 grupuri locale de Facebook din Brașov, București, Cluj și Ploiești.

Vă invit să-i descoperiți și dumneavoastră povestea.

Caravana Renew Europe – REPER „România la feminin” a ajuns și la Brașov, unde am stat de vorbă cu Cosmina Dinu,…

Posted by Ramona Strugariu on Wednesday, 20 December 2023

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *