Am inaugurat la Cluj prima cafenea politică din România

De ieri sunt membră a filialei REPER Cluj şi tot ieri am inaugurat la Cluj-Napoca, cu o discuție despre viitorul tinerilor, prima cafenea politică din România, un spațiu al dialogului și al întâlnirilor dintre cetățeni și politicieni, un loc al dezbaterilor despre viitorul european al Clujului și al României, un for pentru toți cei care cred în viitorul României în Europa de mâine.

Spațiul va funcționa ca un birou europarlamentar care va găzdui evenimente, formări, ateliere, seri de film și audiențe cu cetățenii despre problemele care îi apasă, despre așteptări și implicare.

Am ales să marchez deschiderea oficială a biroului de la Cluj printr-un eveniment despre rolul tinerilor în construcția unei Românii puternice, rezliente și prospere, pentru că purtăm cu toții responsabilitatea de a le asigura acest viitor prin deciziile de astăzi, iar ei trebuie să fie parte integrantă a acestor decizii.

Am vorbit despre digitalizare, educație, integrarea pe piața muncii, despre implicarea în mecanismele decizionale de la nivel local, național și european, precum și despre importanța asumării de candidaturi din partea tinerilor, dar şi despre familie, comunitate, incluziune, diversitate culturală şi atuuri pe care România le are pentru a construi o societate puternică. Am vorbit despre Cluj, România şi Europa cu oamenii şi proiectele lor – ei sunt forța schimbării. Partidul REPER crede în puterea transformatoare a cetățeniei active. Suntem împreună.

Le mulțumesc clujenilor prezenți, am avut în acelaşi spațiu tineri studenți şi elevi, profesori universitari, experți, antreprenori, activişti civici, creativi care au impresionat Europa cu proiectele lor, oameni care au pus bazele presei libere, oameni care au transformat comunitatea şi au arătat că se poate.

Le mulțumesc invitaților din panel – profesorul Ciprian Mihali, activistul civic Norbert Ionaş, antreprenoarea Bianca Mereuță, lidera şi coordonatoarea proiectelor pentru tineret Aura Muraru, poetul şi activistul Toni Chira, tuturor colegilor din REPER care au contribuit admirabil şi au făcut posibilă inaugurarea într-un timp record și tuturor celor care s-au oprit să ne salute sau care au devenit începând de astăzi parte a comunității noastre.

Mulțumesc deputaților REPER Alin Prunean şi Lorant Sas pentru contribuții.

Doar împreună suntem mai puternici.


Lasă un răspuns

Your email address will not be published.Required fields are marked *